Telefon: 45 85 26 00 E-post: post@digitopp.no
Telefon: 45 85 26 00 E-post: post@digitopp.no
hva er internett - en enkel forklaring

Internett er et globalt nettverk av datamaskiner som lar brukerne koble til og dele informasjon og ressurser. Det er et nettverk av nettverk, noe som betyr at det består av mindre nettverk som er koblet til hverandre, slik at brukerne kan dele informasjon og ressurser med hverandre.

Internett ble opprettet på 1960-tallet som en måte for forskere og akademikere å dele informasjon og ressurser. Det var opprinnelig kjent som ARPANET, og det ble brukt av en liten gruppe mennesker til forskningsformål. Gjennom årene har Internett utviklet seg og utvidet seg, og blitt det massive og allestedsnærværende nettverket vi kjenner i dag.

Internett brukes til et bredt spekter av formål, inkludert kommunikasjon, underholdning, forskning og handel. Folk bruker Internett til å sende e-post, chatte med venner, se videoer, lese nyheter, handle på nettet og mye mer. Internett brukes også av bedrifter til å nå nye kunder, selge produkter og tjenester, og kommunisere med ansatte og partnere.

Internett er tilgjengelig via en rekke enheter, inkludert datamaskiner, bærbare datamaskiner, nettbrett, smarttelefoner og spillkonsoller. Brukere kobler seg til Internett ved hjelp av en tilkoblingstype, for eksempel bredbånd, Wi-Fi eller mobildata. Når de er koblet til, kan de få tilgang til det vell av informasjon og ressurser som er tilgjengelige på Internett. Avslutningsvis er Internett et globalt nettverk av datamaskiner som har revolusjonert måten vi kommuniserer, jobber og får tilgang til informasjon og ressurser på. Det er et viktig verktøy for mennesker og bedrifter over hele verden og har hatt en dyp innvirkning på vårt daglige liv