Telefon: 45 85 26 00 E-post: post@digitopp.no
Telefon: 45 85 26 00 E-post: post@digitopp.no
forskjellen mellom tjenester i skyen og lokalt

Digitale verktøy kan klassifiseres i to kategorier basert på plassering og tilgjengelighet: skybaserte digitale verktøy og datamaskinbaserte digitale verktøy. Vi skal forsøke å beskrive forskjellene mellom disse to typene bruk av digitale verktøy.

Skybaserte digitale verktøy er verktøy som kjører på eksterne servere og kan nås fra hvor som helst med en internettforbindelse. Disse verktøyene er vert for tjenesteleverandører og er vanligvis tilgjengelig via en nettleser eller en mobilapp. Noen eksempler på skybaserte digitale verktøy er Google Disk, Dropbox og Spotify.

Fordelen med skybaserte tjenester:

Den største fordelen med skybaserte digitale verktøy er tilgjengelighet. Du kan få tilgang til dataene og appene dine fra alle enheter med internettforbindelse, noe som gjør det enkelt å jobbe mens du er på farten. En annen fordel er at tjenesteleverandørene er ansvarlige for å vedlikeholde og oppdatere infrastrukturen, og frigjør deg fra byrden med å administrere maskinvare og programvare. I tillegg har skybaserte digitale verktøy ofte innebygde samarbeidsfunksjoner, noe som gjør det enkelt å jobbe med andre på delte prosjekter.

Databaserte digitale verktøy, derimot, er verktøy som kjører på din egen datamaskin og kun er tilgjengelig fra den enheten. Disse verktøyene er vanligvis installert på harddisken din og krever et engangskjøp eller et månedlig eller årlig abonnement. Eksempler på datamaskinbaserte digitale verktøy er Paint, Notisblokk og Bildevisningsprogrammer.

Fordelen med databaserte tjenester:

Den største fordelen med databaserte digitale verktøy er ytelse. Fordi verktøyene kjører på din egen datamaskin, trenger du ikke en internettforbindelse for å få tilgang til dataene dine eller kjøre applikasjoner. I tillegg har datamaskinbaserte digitale verktøy ofte mer avanserte funksjoner og er bedre egnet for mer komplekse oppgaver.

Avslutningsvis avhenger valget mellom skybaserte og databaserte digitale verktøy av dine behov og preferanser. Skybaserte digitale verktøy tilbyr tilgjengelighets- og samarbeidsfunksjoner, mens datamaskinbaserte digitale verktøy tilbyr ytelse og avanserte funksjoner. Begge løsningene er gode, men de skybaserte tjenestene er de som vokser mest.